Tuoteuutiset

Kirsti Herttua | Tuoteuutiset@tekniikanmaailma.fi

Tuoteuutiset

Kirsti Herttua | Tuoteuutiset@tekniikanmaailma.fi

Miehinen ranneke

Leatherman on kehittänyt aivan uuden tavan kuljettaa työkaluja mukana. Monitoimityökaluistaan tunnetun valmistajan aikaisempien mallien rinnalle on luotu moderni Leatherman Tread -ranneke, joka kulkee mukana ranteessa ranneketjun tavoin. Maskuliinisen oloinen työkaluranneke on ulkonäöstään huolimatta suhteellisen kevyt. Ranneke painaa noin 150 grammaa ja sen leveys on noin kolmen senttiä. Tread-ranneketju koostuu paloista, joista jokainen sisältää kaksi tai kolme erilaista työkalua.

Rannekkeen hienous on sen muokattavuudessa: yhteensä 25 eri käyttökelpoista työkalua on valittavana käyttäjän haluamana yhdistelmänä. Treadin yksikään pala ei jää hyödyntämättä; jopa lukkopala toimii pul­lon­a­vaa­ja­na. Valittavana ovat perinteiset työkalut kuten ruuvimeisselit ja kiintolenkkiavaimet sekä urbaanimpaan ongelmaan sopiva sim-kortin asennustyökalu. Tread on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä.

Leathermanin Tread tulee myyntiin toukokuussa kahtena värivaihtoehtona: kiillotettu ruostumaton teräs ja hiilenmusta. Myöhemmin syksyllä Leatherman esittelee rannekkeen työvälinevalikoimaan myös sveitsiläisen kellon. Kello on hankittavissa rannekkeeseen myös lisäosana. Tuotteen hintatiedot tarkentuvat kevään kuluessa.

Lisätietoja: www.nordictrail.fi

Monikäyttöinen uuni

Ruuanlaitossa nopeus ja helppous ovat tämän päivän trendejä. Silti perinteinen ruuanlaittotapa on tullut yhä arvostetummaksi. Uudessa Siemens iQ700 -uunisarjassa on ongelmaan haettu ratkaisua kehittämällä nopea ja monipuolinen uuni, jossa on yhdistetty perinteisen uunin ja mikroaaltouunin toiminnot. Ruuan valmistumisaikaa voidaan lyhentää jopa 50 prosenttia ilman, että ruuan maku tai rakenne siitä kärsii. Esimerkiksi lasagne valmistuu 40 minuutin sijasta 20 minuutissa. Useat paisto- ja leivonta-anturit pitävät huolen oikeasta paistoajasta. Lisäksi cool­start-ominaisuuden ansiosta jäiset puolipakasteet voi laittaa suoraan kylmään uuniin, eikä erillistä esilämmitysvaihetta tarvita.

Tehokkaan kiertoilman ansiosta uunissa voi paistaa kaikilla neljällä tasolla. Mallista riippuen iQ700-uunisarja sisältää erilaisia arkea helpottavia lisätoimintoja. Esimerkiksi activeclean-pyrolyysitoiminto puhdistaa uunin automaattisesti ja höyryuunitoiminnot lisäävät käytettävyyttä. Siemens iQ700-uunisarja tulee myyntiin huhtikuussa ja kattavimmat toiminnot sisältävä yhdistelmähöyryuuni (HS 858GXS1) maksaa noin 3 000 euroa.

Lisätietoja: www.siemens-home.fi

Myrsky vesilasissa

Samsungilta on tulossa keväällä uusi Chef Collection -keittiökonemallisto. Kokonaiseen keittiömallistoon kuuluvat uuni, jääkaappi, induktiotaso sekä astianpesukone. Uusi Samsung DW9000 -astianpesukone on varustettu valmistajan omalla Waterwall-tekniikalla, joka poikkeaa perinteisestä, pyörivillä pesusiivekkeillä suihkuttavasta pesukoneesta.

Waterwall-tekniikka perustuu koneen pohjassa oleviin suihkuttimiin, jotka luovat laajan, koko astianpesukoneen leveyden kattavan vesiseinämän. Uuden pesutekniikan avulla vesi ulottuu laajemmalle alueelle ja pesee entistä tarkemmin vaikeammatkin paikat. Lisäksi Zone Booster -toiminnon avulla saadaan paikallisesti lisättyä pesutehoa. Laite osaa pestä toiselle puolelle asetetut vuoat ja kattilat tehokkaasti ja samalla se pesee hellävaraisesti koneen toiselle puolelle sijoitetut herkät lasiastiat. Samsungin DW9000-astianpesukoneen hinta on 1 199 euroa.

Lisätietoja: www.samsung.fi

Pihan viimeistelyyn

Husqvarna lupaa tehdä erityisesti omakotiasujien pihan viimeistelystä entistä helpompaa. Husqvarnan uudet 129LK- ja 129C-trimmerit sisältävät ammattilaiskoneista tuttuja ominaisuuksia, jotka lisäävät käyttömukavuutta ja parantavat viimeistelytyön lopputulosta. Polttomoottorilla toimivat trimmerit ovat kevyitä ja hyvin tasapainotettuja. Smart Start -toiminto helpottaa käynnistystä, ja sammutinpainike palaa automaattisesti käynnistysasentoon käytön jälkeen. Uusissa 129-sarjan trimmereissä on myös helppokäyttöinen rikastin ja polttoainepumppu.

Husqvarna 129C -perusmallissa on kaareva runkoputki ja 129LK-mallissa suora runkoputki, johon voi helposti kiinnittää lisävarusteita, kuten pensasleikkurin, oksasahan, jyrsimen, puhaltimen tai reunaleikkurin. Husqvarna 129C -mallin hinta on 229 euroa, ja 129LK maksaa 279 euroa ilman lisävarusteita.

Lisätietoja: www.husqvarna.fi

Puutarhatarvikkeet kaupunkiviljelyyn

Nelson City Garden on uusi tuotesarja, joka on suunniteltu erityisesti kaupunkilaisia ajatellen. Kaupungissa viljelevän tilankäyttö, viljelymahdollisuudet ja tuotteiden säilytystarpeet poikkeavat perinteisestä viljelystä.

Ekologinen Nelson City Garden tarjoaa parveke- tai viljelypalstaa pitävälle mahdollisuuden hankkia ympäristöystävällisiä, kevyitä ja pieneen tilaan mahtuvia puutarhavälineitä. Valikoiman kuuluu kaiken kaikkiaan 28 eri tuotetta, muun muassa lapioita, esiliinoja ja istutusastioita. Istutusastiat voi taittaa kokoon säilytyksen ajaksi. Seinätasku antaa lisätilaa viljelyyn parvekkeen kaiteella tai seinällä.

Nelson City Garden valikoiman myynti alkaa maaliskuussa. Esimerkiksi seinätaskut maksavat noin 35–47 euroa ja istutusastiat 12–50 euroa koosta riippuen. Pienten puutarhalapioiden hinta on noin 14 euroa ja suurten 48–60 euroa.

Lisätietoja: www.nelson.fi

Valoa pimeille poluille

Led Lenserin uudet SEO B -sarjan polkupyörävalaisimet ovat kiinnitettävissä kaiken tyyppisiin polkupyöriin ilman työkaluja. Sarjan muuntautuvien ja irrotettavien valaisimien malli on valittavissa käyttökohteen mukaan.

Monipuolisin SEO B5R sisältää ohjelmoitua valotekniikkaa, joka ohjaa valaisimen valotoimintoja. Valaisimessa on himmennystoiminto, signaalivalo ja uudenlainen valokeilan kohdistus. Valaisimen täystehon valovirta on 180 luumenia, ja se toimii irrotettavalla litiumioniakulla. SEO B3 sisältää kääntyvän valaisinpään ja tarkennettavan valokeilan. Valaisin toimii paristoilla, ja valovirta on 100 luumenia. SEO B2R on tuotevalikoiman pienin ladattava valaisin, jota voi käyttää polkupyörän takavalona tai huomiovalona. Valaisin on vesitiivis.

Led Lenserin SEO B -sarjan valaisimien hinnat ovat: B5R 65 euroa, B3 35 euroa ja B2R takavalo 19,90 euroa.

Lisätietoja: www.nordictrail.fi

Joustavuutta parranajoon

Gilletten uusin partahöylä Fusion ProGlide, joka on varustettu FlexBall-tekniikalla, lupaa joustavampaa höylän kulkua ja parempaa kasvojen muotojen seurantaa. FlexBall-tekniikan avulla höylän luvataan ulottuvan vaikeastikin saavutettaviin partakarvoihin niin, ettei kasvoja tarvitse väännellä koomisiin asentoihin ja ilmeisiin. Gilletten partahöylä säilyttää paremmin jatkuvan ihokontaktin ja leikkaa tasaisesti partakarvat aivan ihon lähettyviltä. Sivusuuntaan joustava teräosa on edeltäjäänsä parempi muun muassa leuan ympärillä. Lisäksi ergonomisesti muotoiltu varsi lisää parranajon tarkkuutta.

Kaikki Fusion ProGlide -terät sopivat myös uuteen varteen. Uudella FlexBall-tekniikalla varustetut Fusion ProGlide -partahöylät ovat jo myynnissä. Fusion ProGlide Flexball Manualin hinta on 18,50 euroa ja Fusion ProGlide Flexball Powerin 24,20 euroa.

Lisätietoja: www.gillette.fi

Pyykkäystä viileämmällä vedellä

Electroluxin toukokuussa myyntiin tuleva UltraCare Eco on energiatehokas yhdeksän kilon pyykinpesukone. Laitteella voi nyt myös pestä alhaisissa lämpötiloissa hellävaraisesti ja tehokkaasti. Pyykinpesukoneen esisekoitusohjelmat mahdollistavat tehokkaan pesuaineen sekoittumisen jo ennen varsinaista pesuvaihetta. Electrolux UltraMix -järjestelmä esisekoittaa pesuaineen veteen ennen kuin se suihkutetaan rumpuun. Järjestelmä edistää etenkin 30-asteisen pyykin pesutulosta. Matalaa pesulämpötilaa käytetään entistä enemmän muun muassa treenivaatteiden ja hellävaraisten materiaalien pesussa. Samaa sekoitusjärjestelmää sovelletaan myös huuhteluaineen esisekoituksessa.

Electroluxin pesukoneessa on myös kiireistä arkea helpottavia toimintoja kuten UltraWash 60’ -ohjelma, joka pesee pyykin tunnissa entisen kahden tunnin sijasta. Laitteen isoon rumpuun mahtuvat pestäväksi myös suuret peitot ja tyynyt. Electroluxin UltraCare Eco -pyykinpesukoneen hinta tarkentuu myöhemmin keväällä.

Lisätietoja: www.electrolux.fi

Höyryllä puhtaaksi

Kärcher tuo markkinoille uudenlaisen höyrypuhdistimen, joka on tarkoitettu kodin pieniin puhdistuskohteisiin. Kuuma höyry puhdistaa ilman pesuaineita ja poistaa kodin tavanomaisimmat mikrobit. Uusi SC 1 -höyrypuhdistin toimii kädessä pidettävänä kohdepuhdistimena tai varren ja lattiasuulakkeen kanssa höyrymoppina. Pienikokoinen höyrypuhdistin painaa vain 1,5 kiloa ja vie siten vain vähän säilytystilaa.

SC1 on nopeasti käyttövalmis. Höyrypuhdistimen lämmityskattila kuumentaa veden höyryksi kolmessa minuutissa. Laite tuottaa kolmen baarin paineen, jolla vesihöyry suihkuaa jatkuvana ja tasaisena virtana ulos suuttimista. Höyrypuhdistimen mukana myyntipakkauksessa on erilaisia suuttimia esimerkiksi saumojen ja kapeiden rakojen puhdistukseen sekä tasopuhdistukseen. Huhtikuussa myyntiin tulevaa Kärcher SC 1 -sarjaa on saatavana kolmessa eri varustetasossa. Perusmallin hinta on 85 euroa, lat­tia­setil­lä varustettuna laite maksaa 109 euroa ja monipuolisimman SC 1 Premiumin hinta on 119 euroa.

Lisätietoja: www.karcher.fi

Valoa pimeille poluille

Led Lenserin uudet SEO B -sarjan polkupyörävalaisimet ovat kiinnitettävissä kaiken tyyppisiin polkupyöriin ilman työkaluja. Sarjan muuntautuvien ja irrotettavien valaisimien malli on valittavissa käyttökohteen mukaan.

Monipuolisin SEO B5R sisältää ohjelmoitua valotekniikkaa, joka ohjaa valaisimen valotoimintoja. Valaisimessa on himmennystoiminto, signaalivalo ja uudenlainen valokeilan kohdistus. Valaisimen täystehon valovirta on 180 luumenia, ja se toimii irrotettavalla litiumioniakulla. SEO B3 sisältää kääntyvän valaisinpään ja tarkennettavan valokeilan. Valaisin toimii paristoilla, ja valovirta on 100 luumenia. SEO B2R on tuotevalikoiman pienin ladattava valaisin, jota voi käyttää polkupyörän takavalona tai huomiovalona. Valaisin on vesitiivis.

Led Lenserin SEO B -sarjan valaisimien hinnat ovat: B5R 65 euroa, B3 35 euroa ja B2R takavalo 19,90 euroa.

Lisätietoja: www.nordictrail.fi

Joustavuutta parranajoon

Gilletten uusin partahöylä Fusion ProGlide, joka on varustettu FlexBall-tekniikalla, lupaa joustavampaa höylän kulkua ja parempaa kasvojen muotojen seurantaa. FlexBall-tekniikan avulla höylän luvataan ulottuvan vaikeastikin saavutettaviin partakarvoihin niin, ettei kasvoja tarvitse väännellä koomisiin asentoihin ja ilmeisiin. Gilletten partahöylä säilyttää paremmin jatkuvan ihokontaktin ja leikkaa tasaisesti partakarvat aivan ihon lähettyviltä. Sivusuuntaan joustava teräosa on edeltäjäänsä parempi muun muassa leuan ympärillä. Lisäksi ergonomisesti muotoiltu varsi lisää parranajon tarkkuutta.

Kaikki Fusion ProGlide -terät sopivat myös uuteen varteen. Uudella FlexBall-tekniikalla varustetut Fusion ProGlide -partahöylät ovat jo myynnissä. Fusion ProGlide Flexball Manualin hinta on 18,50 euroa ja Fusion ProGlide Flexball Powerin 24,20 euroa.

Lisätietoja: www.gillette.fi

Pyykkäystä viileämmällä vedellä

Electroluxin toukokuussa myyntiin tuleva UltraCare Eco on energiatehokas yhdeksän kilon pyykinpesukone. Laitteella voi nyt myös pestä alhaisissa lämpötiloissa hellävaraisesti ja tehokkaasti. Pyykinpesukoneen esisekoitusohjelmat mahdollistavat tehokkaan pesuaineen sekoittumisen jo ennen varsinaista pesuvaihetta. Electrolux UltraMix -järjestelmä esisekoittaa pesuaineen veteen ennen kuin se suihkutetaan rumpuun. Järjestelmä edistää etenkin 30-asteisen pyykin pesutulosta. Matalaa pesulämpötilaa käytetään entistä enemmän muun muassa treenivaatteiden ja hellävaraisten materiaalien pesussa. Samaa sekoitusjärjestelmää sovelletaan myös huuhteluaineen esisekoituksessa.

Electroluxin pesukoneessa on myös kiireistä arkea helpottavia toimintoja kuten UltraWash 60’ -ohjelma, joka pesee pyykin tunnissa entisen kahden tunnin sijasta. Laitteen isoon rumpuun mahtuvat pestäväksi myös suuret peitot ja tyynyt. Electroluxin UltraCare Eco -pyykinpesukoneen hinta tarkentuu myöhemmin keväällä.

Lisätietoja: www.electrolux.fi

Höyryllä puhtaaksi

Kärcher tuo markkinoille uudenlaisen höyrypuhdistimen, joka on tarkoitettu kodin pieniin puhdistuskohteisiin. Kuuma höyry puhdistaa ilman pesuaineita ja poistaa kodin tavanomaisimmat mikrobit. Uusi SC 1 -höyrypuhdistin toimii kädessä pidettävänä kohdepuhdistimena tai varren ja lattiasuulakkeen kanssa höyrymoppina. Pienikokoinen höyrypuhdistin painaa vain 1,5 kiloa ja vie siten vain vähän säilytystilaa.

SC1 on nopeasti käyttövalmis. Höyrypuhdistimen lämmityskattila kuumentaa veden höyryksi kolmessa minuutissa. Laite tuottaa kolmen baarin paineen, jolla vesihöyry suihkuaa jatkuvana ja tasaisena virtana ulos suuttimista. Höyrypuhdistimen mukana myyntipakkauksessa on erilaisia suuttimia esimerkiksi saumojen ja kapeiden rakojen puhdistukseen sekä tasopuhdistukseen. Huhtikuussa myyntiin tulevaa Kärcher SC 1 -sarjaa on saatavana kolmessa eri varustetasossa. Perusmallin hinta on 85 euroa, lat­tia­setil­lä varustettuna laite maksaa 109 euroa ja monipuolisimman SC 1 Premiumin hinta on 119 euroa.

Lisätietoja: www.karcher.fi